top of page

Zittende job? Met deze tips beweeg je meer tijdens de werkuren!

Heb je een zittende job? Dan is de kans groot dat je acht uur (of meer!) per dag aan je bureau zit. Gezond? Nope, absoluut niet. Diabetes, rugpijn, hart- en vaatziekten, de lijst van mogelijke gevolgen is lang. Maar het kan ook anders. Wij delen kleine, maar fijne, tips om meer te bewegen tijdens de werkuren, want dat is beter voor je lijf en je mentale gezondheid!


  • Wandel naar je werk

Natuurlijk woont niet iedereen op wandelafstand van zijn werk, maar toch kan je ook dan zorgen voor die extra beweging. Ga je met de auto, parkeer die dan iets verder. Neem je de bus, stap een halte vroeger uit.

  • Gebruik een stappenteller

Koop een stappenteller om jezelf te motiveren. Nee, je moet er niet elke dag naar streven om precies die 10 000 stappen te halen, maar het kan wel een motivatie zijn om wat meer te wandelen voor, tijdens en het werk.

  • Pauzes zijn heilig!

Zet een timer zodat je elk half uur even een pauze neemt. Veel stappentellers kan je trouwens ook instellen zodat ze elk half uur trillen. Jouw teken om even recht te staan, de beentjes los te gooien en een glas water te halen.

  • Organiseer een walking meeting.

Iets bespreken met een collega? Dat doe je voortaan niet meer in die muffe vergaderzaal, maar al wandelend, en als het kan buiten (hallo frisse lucht!). Wandelend vergaderen zorgt ook voor meer creativiteit en focus, ideaal!

  • Nooit meer zittend bellen

Lang leven de smartphone, want die kan je gewoon meenemen. Geen reden meer op in je stoel te blijven zitten tijdens die telefoontjes die je moet doen!

  • Beweeg tijdens de lunch.

Nee, je moet geen HIIT workout doen tijdens je middagpauze. Een korte wandeling of even wat stretchen kan al wonderen doen. Maak je hoofd leeg en ga daarna fris en vol energie weer aan de slag.

  • Stairway to heaven

Het lijkt misschien te eenvoudig om als tip te geven, maar echt... neem de trap in plaats van de lift. Je billen zullen je dankbaar zijn!

  • Rechtstaan kan ook

Een sta-bureau is een ideale manier om meer te bewegen tijdens het werken. Hiermee kan je wisselen tussen zitten en staan, waardoor je spieren actief blijven. Heb je geen sta-bureau? Gebruik een hoge tafel of je keukenaanrecht, als je van thuis werkt.


Het grootste verschil maak je door deze kleine veranderingen dagelijks toe te passen.

Welke tips ga jij proberen?


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page