top of page

Blijven bewegen tijdens de herfst en winter

De dagen worden korter, het is kouder en de herfstige regenbuien maken het er ook niet leuker op. Onder een dekentje tv kijken is zo verleidelijk en de motivatie om te bewegen is vaak ver te zoeken. Toch zijn die sportieve momenten zo belangrijk om je mentaal fris te voelen en goed in je vel te zitten. We delen onze beste tips om je deze herfst en winter in beweging te krijgen!

Bewegen door te spelen

Heb je kinderen, beweeg dan samen. Niets is zo leuk als samen spelen. Verstoppertje, tikkertje, een hindernissenparcours in de woonkamer of keihard dansen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Peuters en kleuters bewegen best zo’n 3 uur per dag. Kinderen van 6 tot 18 jaar zouden minstens 1 uur per dag moeten bewegen. Samen spelen zorgt trouwens ook voor een betere band met je kind, een win win!


Ook wandelen is bewegen

Bewegen moet niet altijd fitnessen of hardlopen zijn. Elke dag een halfuurtje rustig bewegen heeft al een positief effect op je gezondheid. Die frisse herfstwandeling maakt dus ook het verschil. Plof in het weekend niet direct in de zetel, maar maakt een wandeling. Ga met je gezin of nodig vrienden uit om mee te gaan, een wandeling is perfect om bij te babbelen. In de buurt van Hamme zijn er tal van prachtige uitgestippelde wandelingen, je kan de routes gratis downloaden via deze website.


Ga naar buiten!

Het zal je niet verbazen, maar buiten sporten zorgt voor minder stress. Heb je een moeilijke dag gehad, ga dan even buiten wandelen of joggen om je gedachten te verzetten. Als je dan toch naar buiten gaat, trek dan even naar een stukje natuur. In Hamme zijn er tal van mooie groene plekjes waar je voor jouw beweegmoment naartoe kan gaan. Dagelijks 10 minuutjes buiten zijn maakt al een wereld van verschil, ook voor je mentale gezondhied. Is het zonnetje van de partij dan maakt je lichaam ook nog eens vitamine D aan. Deze supervitamine is goed voor je immuunsysteem, je spierontwikkeling en sterke botten. Mooi meegenomen toch?


Samen sporten is leuker

Maak van jouw beweegmoment een gezellig moment met vrienden of vriendinnen. Samen sport is niet enkel goed voor je gezondheid maar je wordt er ook heel erg gelukkig van. Wanneer je afspreekt met een vriend zal je ook minder snel de neiging hebben om toch in je zetel te duiken. Door elkaar te motiveren houd je dat wekelijks tennispartijtje of rondje joggen vol. Heb je nog geen sportbuddy? Vraag eens rond bij je vrienden of familie of schrijf je in voor één van de groepslessen bij inBeweging.


Maak bewegen leuk

Ben je het beu om steeds hetzelfde rondje te fietsen of te lopen, probeer eens iets nieuws. Het aanbod is eindeloos. Dansen, zwemmen, touwtje springen, groepslessen, … Doe vooral iets wat jij leuk vindt en doe wat bij jou past!


Keep it simple

Hoe makkelijker je het maakt, hoe groter de kans dat je ook in de herfst en winter blijft bewegen. Plan je beweegmoment in wanneer dit voor jou gemakkelijk is. Zet het in je agenda, als een afspraak met jezelf (of met je vrienden). Maak je sportmoment nog eenvoudiger door alle voorbereidingen de dag ervoor al te doen, leg bijvoorbeeld je sportkledij al klaar of zet je sporttas al bij de voordeur. Maak je beweegmomenten ook realistisch en haalbaar. Het is beter om elke dag 10 minuten te bewegen, dan 2 weken intens te sporten en het daarna niet meer vol te houden.


Eerst sporten, dan de rest

Natuurlijk had je goede voornemens om ‘s avonds nog te gaan zwemmen, maar na een lange werkdag en de avondrush wil je toch liever met een theetje naar de nieuwe aflevering van ‘blind getrouwd’ kijken. Herkenbaar? Dat is heel normaal. Plan daarom regelmatig een beweegmoment in de ochtend of overdag. Lukt dat niet, dan kan je misschien direct na het werk of voor het avondeten sporten. Door jouw beweegmomentje te plannen voor al die andere ‘moetjes’ is de kans groter dat je het zal doen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page