top of page

Winters wandelen met je kids

Krijg jij je kroost maar moeilijk gemotiveerd om mee te gaan wandelen? Hoog tijd om hun ongelijk te bewijzen! Wandelen is een fantastische activiteit, goed voor je mentale en fysieke gezondheid en het perfecte beweegmoment. Maar toegegeven, samen met je kinderen wandelen kan een uitdaging zijn. Vermijd dankzij onze tips “Ik wil niet meer!” en “Is het nog lang?” en maak van jouw wandeling een gezellige en plezante ervaring.


Wandelen is spelen

Maak van wandelen een spelletje. Geef je kids op een veilige weg een punt waar ze naartoe mogen rennen, bijvoorbeeld een bankje of een paaltje, … Of doe lekker mee en maak er een wedstrijdje van. Boordstenen kunnen als evenwichtsbalken dienen, takken als hindernissen waar ze over moeten springen. Maak het vooral plezant!


Meer dan wandelen

Doe eens een wandeling met luisterverhalen, een zoektocht of een blote voetenpad. Onze favorieten: de Familiewandelzoektocht Blik in de verte in Lokeren of de Levend Erfgoedpark wandelroute in het domein Puyenbroeck. Daar is trouwens veel meer te beleven dan enkel de speeltuin, de échte leuke dingen zitten achteraan in het domein verstopt: dieren, een blote voetenpad, uitkijktoren, … Ga samen op ontdekking.


Upgrade je wandeling met een veerboot

Voeg iets toe aan je wandeling waardoor je van een gewone wandeling een fantatische ervaring maakt. Onze tip: combineer je wandeling in Hamme met een overzet. Voor kleine kinderen is dit ongelofelijk leuk. Je kan de vele veerdiensten hier bekijken. Vergeet niet om voor 18u (laatste boot in de winter) terug te keren, anders wordt het misschien een te groot avontuur ;-)


Schattenjacht

Een wandeling in een bos levert heel wat verzamelmogelijkheden op voor enthousiaste kleuters. Je kan er zelfs een spelletje van maken: kleef in een leeg eierdoosje op het deksel prentjes van ‘schatten’ zoals een bolster, eikel, beukennootje, … Tijdens de wandeling moeten de kids dan op zoek naar deze schatten. Vinden ze er eentje, dan kunnen ze die op de juiste plek in het doosje steken.


Ook voor de allerkleinsten

Frustraties door een baby die je maar niet in slaap krijgt? Een draagwandeling kalmeert jou & de baby en levert hoogstwaarschijnlijk een contactdutje op. Dat is goed voor jou en je baby. Twijfel je over het dragen van je baby of heb je wat extra begeleiding nodig? Onze draagconsulent Coby helpt je graag verder.


Miniwandelingen voor maxifun

Mini’s die nog niet zo lang kunnen stappen kunnen ook al zelf op wandel. Stimuleer je kleintje door niet altijd voor de buggy te kiezen, maar neem eens de tijd om je peuter een kort stukje zelf te laten wandelen. Ook leuk voor peuters zijn mini wandelingen, zoals het Tikipad in Derdermonde is met zijn 600 meter en kabouterdorpjes perfect voor de allerkleinste wandelaars.


Welke kledij moet mijn baby aan hebben?

Over het aankleden van baby's maken ouders zich heel vaak zorgen. Wat moet je kleintje nu aan wanneer je een draagwandeling maakt bij koud weer? Kies voor je baby dezelfde hoeveelheid kledij als je zelf draagt. Je draagdoek is al een extra laag dus een jas voor je baby is niet aan te raden. Een muts en kousjes dan weer wel. Voor jezelf zijn een draagjas of oversized winterjas een handige oplossing als je je kindje in de draagzak draagt.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page