top of page

​

 

Manuele therapie omvat gespecialiseerde onderzoeks- en behandeltechnieken om bewegingsdysfuncties efficiënter aan te pakken. Die dysfuncties kunnen  zowel door gewrichten, pezen, spieren als door bezenuwing veroorzaakt worden.


Afhankelijk van het probleem worden er mobilisaties, manipulaties, stretchings, pijndempende technieken,… toegepast. In de volksmond wordt vaak de term ‘kraken’ gebruikt, wat een van de mogelijke behandelvormen is.

Dit wordt echter nooit als enige behandeling toegepast.Behalve het geblokkeerde segment losmaken, wordt ook gezocht naar de oorzaak van de blokkage.

 

Ook eerder atypische problemen als BPPV (benigne paroxysmale positievertigo) en cervicogene duizeligheid kunnen met behulp van manuele therapie behandeld worden.

​

 


​

 

Algemene kinesitherapie

Je kan in de praktijk terecht voor de behandeling van spier en peesproblemen, verrekking of scheurtje van de gewrichtsbanden, overbelastingsletsels, whiplash,...

Bij overbelastingsletsels wordt telkens gezocht naar de oorzaak van de overbelasting om te vermijden dat dergelijk probleem opnieuw zou optreden.

 

Daarnaast kan je ook voor post-operatieve kinesitherapie terecht bij inBeweging. We beschikken over heel wat ervaring in de revalidatie na een kruisbandreconstructie, meniscusoperatie, knie-, schouder- en heupprotheses,...

​

Sommige sportletsels vragen eerder een manuele aanpak, andere vereisen sportgerichte oefentherapie om alle spieren weer in balans te brengen. Wij bekijken individueel wat je nodig hebt in jouw situatie.

 

Revalidatietraining vormt de ontbrekende schakel tussen kinesitherapeutische behandelingen en het hervatten van sport.

Wanneer een blessure net achter de rug is, heb je een verminderde conditie, kracht,...  Door onze revalidatietraining worden krachttekorten bijgetraind, conditie wordt opgebouwd, lenigheid vergroot, stabilisatie geoefend...  Zo wordt de stap tussen de oefenruimte en een sportterrein minder groot.

​

​

​

​

​

Myofasciale Therapie behandelt pijnen die veroorzaakt worden door het verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er pijnpunten of trigger-punten die pijnen veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone.

Deze punten kunnen opgespoord en behandeld worden met specifieke technieken zoals dry needling, stretching, warmte... 


Kenmerkend bij de ontwikkeling van triggerpunten is dat deze zich niet altijd ontwikkelen in de zone waar je de pijn voelt. Meestal is het oorzakelijke pijnpunt te vinden in een spier op afstand van de klacht. Zo kan pijn aan de elleboog veroorzaakt worden door een triggerpunt in de borstspier. Op deze manier kunnen we een verklaring vinden voor het feit dat sommige vermeende tennisellebogen niet reageren op lokale therapie aan de elleboog of op infiltraties op de pijnlijke plaats.

​

Een ander voorbeeld is de gekende spanningshoofdpijn die zijn oorzaak heeft door triggerpunt in de diepe kleine nekspieren ten gevolge van stress. Deze en gelijkaardige pijnklachten, eender waar op het lichaam kunnen worden behandeld met een specifieke myofasciale therapie wanneer de oorzaak in een of andere spierdysfunctie zit.


​

Kinesitherapie

bottom of page