Voedingsbegeleiding

Wil je graag afslanken of zou je graag meer weten over een gezonde levensstijl? Dan kan je bij mij terecht.

Er zijn zoveel tegenstrijdige berichten in de media, elke maand verschijnt er wel een nieuw dieet. Op die manier is het moeilijk om door het bos de bomen te zien en de fabels van de feiten te gaan onderscheiden.

Ik help je hierbij graag op weg.

Het uitgangspunt van onze samenwerking is gezonde voeding én een gepersonaliseerde aanpak.
Hieronder leg ik je kort uit hoe mijn aanpak eruit ziet.

Consultaties

Intake (+/- 1 uur)

Tijdens de eerste consultatie staat elkaar leren kennen centraal. Ik leg mijn manier van werken uit, vervolgens luister ik naar jouw motivatie, je medische achtergrond, jouw leef-en eetgewoonten.
Daarnaast gaan we aan de hand van een vragenlijst jouw voedingspatroon bekijken.
Tijdens het intakegesprek vindt er nog geen eerste weging plaats. Je krijgt wel reeds enkele tips mee naar huis om thuis al aan de slag te gaan.

Tweede consultatie (30 – 45 min)

Tussen het intakegesprek en de tweede consultatie zit er idealiter niet teveel tijd. In deze periode reken ik je voedingsbehoefte uit en stel ik je een persoonlijk, op maat gemaakt voedingsplan op.

Tijdens deze consultatie voeren we de weging uit en berekenen we je vetpercentage. Daarna overlopen we je persoonlijk voedingsplan, geef ik uitleg waar nodig en geef ik je nog een aantal tips & tricks mee.

Opvolgingsconsultatie (15 – 30 min)

Tijdens de eerste twee consultaties heb je normaal gezien reeds voldoende informatie ontvangen om thuis zelf aan de slag te gaan. Bij de opvolgingsconsultaties meet ik dan telkens je vooruitgang. We bespreken eventuele hindernissen en moeilijkheden die op je weg zijn gekomen. Heb je op dit ogenblik bepaalde vragen, wens je recepten, … dan kunnen we dit tijdens de opvolgingsconsultatie verder bespreken.
Het aantal opvolgingsconsultaties is variabel en hangt van jou persoonlijk af. Ook de tijd die tussen de consultaties gelaten wordt, is in onderling overleg.

Tarieven

Intakegesprek: 60 euro
Tweede consultatie: 40 euro
Opvolgingsconsultatie: 20 euro